Sanatoasa, satioasa si simpla de facut, aceasta supa de linte este cu siguranta una dintre cele mai usoare supe pe care le-am facut. Se poate face din linte rosie, alba, maro sau chiar mix, se condimenteaza cu lamaie dupa gust si cu alte condimente favorite, cum ar fi chimion, curry, paprika sau altele preferate de voi.
Mi-era pofta de ceva timp si singurul loc in care am mancat pana acum era la restaurantul libanez de langa birou, dar avand niste linte cumparata de ceva timp am zis ca merita sa ii dau si eu o sansa. Este foarte rapida de facut si cu un gust delicios.

Am pus in supa si 2 cotoare de la parmezan ce au fiert impreuna cu legumele sau puteti rade la final o mana de parmezan si sa amestecati. Dar acest pas este total optional, supa pastrandu-si gustul ei natural.
Supa de linte
Ingredients
- 3 morcovi medii
- 2 cartofi medii
- 1/3 telina apio aproximativ 4-5 bete
- 250 g linte rosie
- 1 ceapa
- 2 catei usturoi
- 2 linguri ulei
- 1 lingurita sare
- 1/3 lingurita piper
- 1/2 lingurita boia dulce sau paprika
- 1/3 lingurita chimion optional
- 150 ml sos de rosii
- 600 ml supa vegetala sau apa
- lamaie
- patrunjel
- cotoarele de la parmezan optional
Instructions
- Spalam morcovul, ceapa, usturoiul, telina si cartofii si le taiem cubulete.
- Intr-o oala, punem la incins cele 2 linguri de ulei si adaugam ceapa. O lasam sa se caleasca, pana devine translucida.
- Adaugam morcovul si telina si usturoiul tocat marunt si amestecam. Adaugam si condimentele, dupa gust.
- Cand acestea s-au calit usor, adaugam sucul de rosii. Lasam sa fiarba aproximativ 10-15 minute, pana morcovul se inmoaie usor. La nevoie, puteti adauga 100 ml de supa vegetala.
- Adaugam cartofii taiati cubulete, lintea, cotoarele de parmezan si supa vegetala care sa acopere toate legumele. Lasam la fiert, la foc mic-mediu, aproximativ 20-25 minute sau pana cand legumele au fiert complet.
- Cand legumele sunt gata, scoatem cotoarele de parmezan si stoarcem sucul de la o jumatate de lamaie.
- Cu ajutorul unui blender de mana, incepem sa mixam usor supa. Eu o prefer mai groasa, asa ca nu am mixat tot continutul foarte bine, ci am lasat cateva bucati mai mari. Daca preferati mai cremoasa, blenduiti bine supa. La nevoie se mai adauga zeama de lamaie, sare, piper, dupa gust.
- Se serveste calda, cu patrunjel, lamaie si dupa preferinta cu ardei iute si crutoane.
Leave a Comment